Hoe werken wij

Hoe werkt de veecentrale.

De veecentrale werkt samen met verschillende slachthuizen en vleesbedrijven. Al deze bedrijven zijn een vaste waarde in de vee- & vleeswereld én steeds gedekt door een kredietverzekering.

Ieder vleesbedrijf verwerkt zijn specifieke rassen en kwaliteiten. De taak van de veecentrale bestaat er in de dieren op te halen te sorteren en de juiste kwaliteit dieren bij het juiste vleesbedrijf af te leveren. Zo blijft iedereen tevreden. De veehouder krijgt een correcte prijs,  en de vleesverwerkende firma of het  slachthuis de kwaliteit vlees waar ze het best mee kunnen werken. 

Deze manier van werken spaart dus tijd én kosten.

Alle karkassen worden na het slachten onderverdeeld in het "SEUROP" klassement. De klassificatie word uitgevoerd door onafhankelijke klasseerders die elke week steekproefsgewijs gecontroleerd worden door de overheid.

Op de site vind u onder de knop "seurop" de bassisklassificaties terug uitgegeven door het ministerie van landbouw en visserij .

Hoe werkt deze site: uw dieren aangeven in enkele klikken

1. Account aanmaken: Maak een account aan op www.veecentrale.be. U vult gewoon uw gegevens in en verstuurt deze naar ons. U krijgt dan van ons een email met uw paswoord

2. Aanmelden: U meld zich aan op de site met uw gebruikersnaam en paswoord. (vanaf nu heeft u ook toegang tot de pagina "basisprijzen" ) als u ergens een fout maakt of een veld niet invult zal de site dit automatisch melden!

3. Dieren aanbieden: om  de dieren die u wenst te verkopen aan te geven klikt u op "dieren aanbieden" en vult u deze pagina in (alle velden dienen uiteraard correct ingevuld te worden ) 

U geeft aan om welk soort dieren het gaat: melkkoeien ,dubbeldoel koeien, vleesrassen,... U duidt ook het geslacht aan en geeft aan  hoeveel dieren u wenst te verkopen. Van zodra u deze gegevens juist hebt ingevuld en doorgestuurd  krijgen wij hier automatisch een mail van

Bij de pagina basisprijzen kan u zien wat een dier gemiddeld opbrengt afhankelijk van hoe het geklasseerd is en van zijn slachtgewicht.

voorbeeld: u levert een koe van 300 kg geslacht die DO=2= Geklasseerd is.

D = ouder dan 24 maand vrouwelijk

O = de bevlezing van het karkas

2 = de vetbedekking van het karkas

(U leest O rond 2 rond, de "O" geeft de bevleesdheid aan, de "2" de vetbedekking )

Dan kijkt u bij basis prijzen : voor een koe van 300kg DO = 2 = betaalt de slachterij 3.25 x 300 kg = 975 euro – 45 euro kosten = 930 euro + 6% btw = 55.80 euro totaal = 985.8 euro

Waarvoor de aftrek van 45 euro kosten

  1. 12.50 euro commissie voor de Veecentrale
  2. 12 euro aftrek voor verzekering lintworm (als uw dier afgekeurd wordt wegens een lintworm betalen wij dit dier toch aan de volledige waarde uit !)
  3. 20 euro transportkosten naar het slachthuis

4. Afhaling: u krijgt van ons een mail of telefoon wanneer het vee opgehaald wordt . Het vee wordt in principe  dezelfde week nog opgehaald.

5. Betaling: s'Avonds nadat het dier geslacht is krijgt u van ons een mail met het gewicht en de klassificatie. 

3 dagen later krijgt u nogmaals een mail met afrekening en een aankoopborderel en stort het slachthuis het geld op uw rekening .

Vee verkopen via de veecentrale gaat makkelijk, snel en efficient. Veel succes!!!