Aanbod

Melkvee

Voor melkvee allerhande zoals volle koeien, afgekalfde koeien, vaarzen, afgekalfde vaarzen, springstieren, pinken en jonge kalveren met of zonder stamboek kan u ons steeds contacteren. Dieren rechtstreeks van boerderij naar boerderij of Duits topmelkvee behoren tot de mogelijkheden. wij voeren holstein vaarzen en koeien in uit de beste streek van duitsland. Contacteer ons gerust om u wensen en vragen kenbaar te maken wij staan u graag te woord.

Duits fleckvieh

De Veecentrale importeerd met regelmaat fleckvieh afkomstig uit het zuiden van Duitsland en Tjechie .Met en zonder stamboek in melktype of dubbeldoeltype.

Voordelen van fleckvieh: langere produktie, sterke dieren, lagere veeartskost, hogere slachtwaarde door kwaliteit en gewicht, goede vruchtbaarheid hogere kalverprijs .

Fleckvieh leent zich ook uitstekend voor kruisingen met holstein waardoor u een sterkere veestapel kweekt bel ons gerust voor meer informatie .

Startstiertjes

De veecentrale heeft steeds aanvoer van startstieren van 6 tot 12 maanden in veschillende rassen en kruisingen, van belgisch wit-blauw, blonde d'aquitaine, limousin, charolais phartenais, aubrac tot gewone zwart en roodbonte holstain stieren voor de stierenmesterij.

Fokvee

Voor bedrijven die opzoek zijn naar fokmateriaal zoals vaarzen, volle koeien, koeien, pinken, met of zonder stamboek in alle mogelijke vleesrassen kunnen wij u steeds van dienst zijn. Alle fokvee wordt steeds ibr en neospora vrij geleverd.

Dekstieren

Op aanvraag kunnen wij u steeds dekstieren van alle soorten vleesrassen leveren met en zonder stamboek. wij kunnen er voor zorgen dat u ook steeds het bedrijf van herkomst kunt natrekken op zijn kwaliteit. Alle fokstieren worden ook steeds ibr vrij gelevererd en met DEKGARANTIE.

Mager vee

Bij ons kan u steeds terecht voor uw aankoop van mager vee in alle maten ,rassen  en leeftijden. Vee voor de weide of om direct af te mesten .als we ze niet op voorraad hebben wordt er voor gezorgt !!

Speciaal vee

Wij leveren op aanvraag van de klant speciaal voor de begrazing van natuurgebieden rassen als aberdeen angusvee, schotse hooglanders, galoways, ook de liefhebber van oude en minder bekende rassen zoals lakenvelders, blaarkoppen, rood van westvlaanderen en alle andere speciale of zeldzamere rassen kan  bij ons steeds terecht. Deze rassen worden enkel op bestelling geleverd omdat het vinden van dit soort vee niet altijd voor de hand ligt en de afzetmarkten niet zo groot zijn .